EPTA u Grožnjanu 2023, Istra

EPTA Hrvatska pozvana je da sudjeluje u Međunarodnoj ljetnoj školi klavira 2023. u Grožnjanu u Istri koju organizira Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži.

Za talentirane mlade pijaniste bilo je prekrasno iskustvo sudjelovati na majstorskim tečajevima kod eminentnih profesora klavira koji su imali priliku vježbati i nastupati na čarobnim mjestima ovog drevnog grada.

2

3

Koncertna dvorana B.Bersa, ciklus Vivat Academia, 8.ožujka 2023.

„Kontesa Dora“

Ida Gamulin kao autorica projekta „ Kontesa Dora“ u ciklusu Vivat Academia Muzičke akademije u Zagrebu, obilježila je 100.obljetnicu smrti skladateljice Dore Pejačević nastupivši sa svojim studentima u odabranom programu klavirskih
minijatura.

Od Dore do bluesa

Programom „Od Dore do bluesa“ Ida Gamulin obilježila je ove godine
100.obljetnicu smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević:

Koncertna dvorana Ante Starčević,

Gospić, 25.siječnja 2023 Koncertna dvorana,

Požega, 28.veljače 2023 Hrvatski dom,

Split, 9.ožujka 2023 Kneževa palača,

Zadar, 10.ozujka 2023. Palača Erdödi,

Varaždin, 18.svibnja 2023

Recitalom ‘Nedovršena priča’ i corona bluesom Ida Gamulin oduševila Sinjane

Pred brojnim posjetiteljima u Galeriji Sikirica održan je recital ‘Nedovršena priča’ svjetski poznate pijanistice Ide Gamulin čija je virtuoznost ostavila bez daha sve prisutne.

Podijelivši koncert u četiri dijela, umjetnica je svaki od njih započela kratkim uvodom i predstavljanjem djela koja će biti svirana. Publika je doista uživala slušajući pijanisticu koja je vrlo emotivno prenijela ‘neispričane’ priče svjetskih romantika Schuberta i Chopena, kao i naših svjetskih veličina Dore Pejačević i Borisa Papandopula. Iznoseći zanimljivosti iz njihova života, posjetitelje je polako uvlačila u čaroban svijet glazbenih velikana i njihovih nota. Koncert je prigodno završen corona bluesom, koji je čitavom nastupu dao dimenziju lepršavosti i razigranosti.

Prigodnim riječima posjetiteljima se obratio ravnatelj Kulturno umjetničkog središta Sinj Tonći Pletikosić, a Branko Marić, ravnatelj Centra Novi Zagreb, zahvalio je pijanistici na sjajnom nastupu i predivnoj večeri, ali je i sve prisutne podsjetio na veliki angažman Ide Gamulin prije nekoliko godina kada je Sinju doniran sjajan koncertni klavir.

Gamulin se također zahvalila svim posjetiteljima i istaknula kako Sinjani danas imaju veliku sreću jer posjeduju jedan od najboljih koncertnih klavira u Hrvatskoj, a izrazila je i svoju želju da ovo bude tek prvi od brojnih koncerata u Sinju.