KONCERT ZA 40 GODINA KARIJERE

 

VEČERNJI LIST

Ida Gamulin u Beču 21. lipnja izvodi Doru Pejačević, Borisa Papandopula, Ivu Josipovića

 
Autor
Robert Bubalo
 
18.06.2024.
Na obljetničkom koncertu u Beču, uz najpoznatija djela Franza Schuberta i Frederika Chopina, Ida je izvela i skladbe Dore Pejačević, Borisa Papandopula i Ive Josipovića za koje je posebno emotivno vezana. 
Eminentna hrvatska pijanistica Ida Gamulin obilježila je 40. obljetnicu umjetničkog stvaralaštva koncertom u bečkom Steinway House 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe. 
Njezina karijera započela je 80-ih godina u Londonu nakon briljantnih kritika London Timesa i Daily Telegrapha, kao dobitnice nagrade „Myra Hess“. Bogata diskografija od 14 nosača zvuka započinje prvim LP albumom u izdanju EMI-ja London, a završava sa 7-dijelnim CD boxom u izdanju Croatia Recordsa, diskografske kuće koja prati karijeru Ide Gamulin proteklih 40 godina.  
Na obljetničkom koncertu u Beču, uz najpoznatija djela Franza Schuberta i Frederika Chopina, Ida je izvela i skladbe Dore Pejačević, Borisa Papandopula i Ive Josipovića za koje je posebno emotivno vezana.a Njezin obljetnički recital nazvan je po skladbi „Jubilus“ Ive Josipovića koju je praizvela još 1992. na Osorskim glazbenim večerima, a s kojom je završila ovaj svečani koncert.