Advent Classic Fest 2017, Opening concert

Otvorenje uz koncertiranje naše proslavljene pijanistice

Naša proslavljena pijanistica Ida Gamulin u nedjelju je svojim koncertom u Muzeju Mimara otvorila Advent Classic Fest, festival komorne glazbe koji se u Zagrebu održava prvi put.

Gamulin je na istančan i decentan način, ali s puno sviračke strasti, izvela Sonatu u B-duru D 960 op. posth. Franza Schuberta. Ova je kompozicija prigodno odsvirana i u povodu 220. obljetnice rođenja tog genijalnog, ali uvijek suvremenog i neodoljivog glazbenog klasika.

Na repertoaru je bilo i živahno i provokativno djelo našeg Borisa Papandopula “Zdenkin striptiz”. Slavni maestro Papandopulo je tu vrckavu skladbu posvetio svojoj supruzi Zdenki, nekadašnjoj balerini i barskoj plesačici.

Ida Gamulin ostvarila je bogatu međunarodnu karijeru, nastupajući u Europi, Aziji, Rusiji i SAD-u. Snimila je nosače zvuka za BBC, Bayerischer Rundfunk, EMI_Mava i druge.

Predsjednica je Europske udruge klavirskih pedagoga Hrvatske i profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Bila je to izuzetno ugodno provedena večer uz koncertiranje naše vodeće pijanistice Ide Gamulin, koja je uz vrhunski izvedbu pokazala kako može ostvariti i izuzetno prisan odnos s publikom.

Na Advent Classic Festu nastupit će još 7. prosinca Ivan Vihor, Krsnik Čohar, pobjednik 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, zatim 11. prosinca Lidija Horvat-Dunjko, Antonia Dunjko i Mario Čopor, te 17. prosinca ponovo Ida Gamulin s Kvartetom Rucner.